Дива

Дива, звичайно, потрібні
Тим, хто їх створює, вірить у них.
Всі інші - знов і знову беруть їх на
Логічний розтин, бо диво -
Це щось для скептика неможливе.

Це щось, чому суперечать розум і досвід.

Дива берегти й плекати, допоки не
Мине час, коли вони так вразливі.

Чому я мовчу так замріяно й норовливо?
Бо дивом вважаю волю та душу свою.

Все Семіраміди сади, майже без підпису
Вам присвятила б, якби знайшлись їх творці.

На серці сліди залишає погляд - це гліптика.
У небі спалахує посмішка - це астеризм.

Затемнення щастям, на землю падіння екліптики -
Всього лише диво на тлі наукових призм.

Дива чиїсь - неодмінні вади для інших,
Ми всі так далекі від істини, як від комет.

Тільки небо стає інколи настільки ближчим,
Що гравітація тане, в усіх приміщеннях світу
Можна знайти ейфорії духовний аспект.


Рецензии