Система

Ринкова економіка. Справжні почуття.
Комфорт, ергономіка, безбарвність життя,
Під крихкими лінзами - погляду суворий тетраграматон.

Хвилювання. Захоплення кризами. Робота
Як усвідомлений сон.

Тремтіння романтичного стакато на Андріївському узвозі.
Скільки статей в Конституції - стільки частин посвяти.
Квітка такого рівня не росте при дорозі.
На її блідій шкірі немає ластовиння,
А все листування - давно під музейним зеленим сукном.
Не цього разу.

Програти вони не в змозі.

Дихаючи смогом, знову на рівні автоматизму
Розповідати про переваги конституціоналізму,
Чуючи шепіт Феміди
Між омріяними Кантом
Церковними дзвонами.

Телепатичне вторгнення буде, за традицією, вночі.
Вже давно не волошки,
А кручені паничі,
Його очі затаврують
Кожну присвячену їм метафору
Та запакують в амфору.

Хаос за розкладом,
Випробування терпіння,
Мереживо мовчання,
Нескінченний бій з тінню.

"Як там моя бюрократична весталка?"
- Все гаразд, але ходить до неї якийсь сталкер.
Я бачив, що вона нервово стискала в руках ключі.

"Хто він?"
 -"Завжди каже, що його хвилює земельне питання".

"Швидко міняй паролі, ускладнюй режим доступу,
І в коридорі - жодних відвертих розмов".

- "Хто він?"

- Це і є той капіталіст. Останній.


Рецензии