День жен-мироносиц - молитва для женщин

               
 О святые жены мироносицы, всех вальные Христовы ученицы!               
 К вам мы, грешные и недостойные, ныне усердно прибегаем и во умилении сердец
 наших молимся. Вы паче всех благ земных Сладчайшего Господа Иисуса возлюбили и
 Тому чрез все житие добре последовали, Божественным учением Его и благодатью
 души своя питающее и множество человек к чудному свету Христову приводящее.
 Испросите и нам у Христа Бога благодать просвещающую и освящающую нас, да ею
 осеняемы, в вере и благочестии в подвигах любви и самоотвержения преуспевать
 будем, и Христу в ближних Его служить неличностно потщимся.               
 О святые жены! Вы бедренной благодатью Божией житие на земли препроводивши и во
 обители Небесные радостно отошедшие, притекаете. Молите нашего Христа Спаса, да
 и нас сподобит странствие наше земное, во временном сем веке непреткновенно
 совершит и, и в мире и покаянии житие наше скончание, да так во святыни на
 земли поживши, вечные и блаженные жизни на Небеса сподобимся, и там с вами и со
 всеми святыми вкупе восхвалим Троицу Единосущную и Нераздельную и воспоём едино
 Божество, Отца и Сына и Всесвятаго Духа и есть благодати Божия причастники
 будем в невечернем дни Царствия Его во веки веков. Аминь.

 О святые Марфа и Мария и прочий святые жены-мироносицы! Умолите Возлюбленного
 вами и вас возлюбившего Сладчайшего Иисуса, Его же вы исповедали есть Христа,
 Сына Божия, да даст и нам, грешным рабам Божиим (имена), грехов оставление, в
 вере правей нелицемерное и твердое стояние. Вселите в сердца наша дух страха
 Божия, смиренного на Бога упования, терпения и ко ближним милосердия. Избавите
 нас молитвами вашими от искушений житейских, бед и напастей, да тихое и мирное
 житие поживши здесь, с помыслы непорочными и сердцем чистым, предстанем на оный
 Страшный суд, и добрый ответ на нем воздавши, радости неизреченный во Царствии
 Небесном сподобимся во веки веков.               
               
                30 04 23 Галина.


Рецензии