Стихи о любви из студенческой тетради

1.
Коли уже немає слів,
Коли і музика змовка, -
Чи ти б почув і зрозумів,
Яка любов моя палка?

Коли цілунок на устах
Грозою в серці відлуна,
Воно тріпочеться, мов птах,
Та мова птаху не дана.

Коли дивлюсь на тебе я,-
Здається, неба це не гірш.
Безсила музика моя,
Безсилий мій найкращий вірш.

Безсилі руки та уста,
Безсила ласка, хоч німа.
Здається, що любов проста,
Чому ж на неї пут нема?

Ні рук, ні серця не зв'яжу,
Безсилий тут здоровий глузд.
Усе відкине за межу
Єдиний порух любих уст.

2.
І знов прийшли тяжкі покути дні.
Не подивуй, що сни мої сумні.
На відстані - потіш і обігрій,
Як хороше з тобою, милий мій!
Рука в руці - неначе в рідній хаті.
Як гарно все забуть - і не чекати,
Недового хоч, ніякої біди...
Любов моя, прошу тебе, прийди
До мене в надвечір'я цю годину.
З тобою знову радісно полину
У першозданий та чудовий край.
Душе моя, без боязні співай!
Немає там вже грубощів та глуму,
І ти свій голос вивільни од суму,
Ми будемо тепер  віднова жить.
Найбільше диво - це тебе любить.
Без часу, без доріг, і без жалів, -
Любить, коли уже немає слів.

Вересень-жовтень 1995

Это первая публикация этих стихов.
Я писала их для себя, и до сих пор никому не показывала.


Рецензии
Спасибо Надюша за прекрасное чувство - Любовь. Написано трогательно и искренне.
Меня врачи ограничили во времени проведения у компа, но буду по минуткам добавлять...
С теплом и нежностью)))

Лидия Гржибовская   27.04.2023 19:27     Заявить о нарушении
Лида, спасибо за тёплый отзыв.
Это ещё надо будет перевести на русский, если только соберусь.
А я теперь сама себя ограничиваю в интернете - важно, чтобы это было не в ущерб семье и работе.

Надия Медведовская   06.05.2023 06:53   Заявить о нарушении
На это произведение написано 7 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.