Квiтнева бiль

 Ти не можеш ковтати. Біль у горлі така невимовна.
 Цілий день ти лежиш, коли тепло надворі, не дощ.
 Кашель стукає стрімко в легені, як вірші і слово.
 Нежить в квітні - тривога повітряна в обсязі площ.

 Там співають пташки, чутно голос дітей в світлих вікнах.
 Голова так болить, що кружляться всі разом думки.
 Ніч не спала я зовсім: то спекотно, то морозно, ліки.
 На душі як маршрути прокладені сни і шляхи.

 Ти не можеш вставати. Спина - натиск сталих бронхітів.
 Сил нема, на нон - стопі чай чорний, лимон і окріп.
 Вже весна календарна і день двадцять другого квітня.
 Ти сприймаєш свій стан, як застуду, злий рок або грип.

 Сонце світить, так гріє, зеленіють ялинки з віконця.
 Їжа в тебе не лізе, залишаючись знов на столі.
 Ти лягаєш під ковдру, відчуваючи промені втоми.
 Все мине. Всі хвороби проходять в вечірньому сні.

 22. 04. 2023.


Рецензии