Домашние животные

Хатнія жывёлы
Пад арыштам хатнім,
Заняпалыя анёлы
Ў кватэрах квадратных.

Гэта птушкі і пітоны,
Каты і сабакі,
Малпы, хамякі, яноты,
І нават чарапахі.

Яны выглядаюць
Быццам бы шчасліва,
Але не ўяўляюць
Сябе за дзвярыма.

Ланцужкі скураныя
Як петлі на горле,
І кармы ня танныя -
Такі кошт іх волі.

На свабодзе рызыкі,
Цяжкасці, турботы,
Але таксама выгады,
Адносіны, прыгоды.

Жывёлы - удзельнікі
Эвалюцыйнага адбору,
Не вешайце цэннікі
На шыі жывёлам!

Яны нам ня забаўкі,
Ня рабы, ня цацкі,
Плюшавыя зайчыкі,
Цялячыя ласкі.

Мядведзі на роварах,
Тыгры на роліках, -
Цыркавыя нумары
Прасякнутыя болем.

Ў заапарку бегемотам
Цесна, душна, некамфортна,
А на ферме кракадзілам
Марыцца даліна Нілу.

Сябры! Давайце шанаваць
Братоў нашых меншых,
Бо карміць і кахаць -
Гєта розныя рэчы.


Рецензии