Няроуна дзеле Бог?

Няроўна Бог дзяліў?
А гэта - справядліва:
Не можа быць, каб быў
Адзін увесь час шчаслівы.

Другі, каб слёзы ліў,
І толькі гора ведаў.
Ды лёс свой не любіў,
І думаў:"Ўсё ад дзеда!"

І вершы ўсе пісаць
Не ўмеюць... І не трэба!
Бо некаму спяваць...
Ды так, каб чула неба!

Бо некаму араць,
Наўкол садзіць сады,
А некаму кахаць,
Аддана,на гады!

Няроўна дзеле Бог?
Ды толькі справядліва.
Адчуць каб кожны мог,
Як быць яму шчаслівым!


Рецензии