Лета
Спяваюць рэкі и масты,
И апранутыя дубравы
Шалясцяць на ўсе галасы,
Набылі кветкі розныя фарбы,
Качае вецер каляровыя палі,
И падпяваюць хорам птушкі,
Уздымаюць дзюбы дагары,
Імкліва упрыгожваецца наваколле,
Спяшае вельмі моцна жыць,
Калі б не к хуткасць, працаздольнасць,
Таму, што вабіць, і не быць,
Шляхамі сонейка трымаючыся,
Агульна крочыць белы свет,
Саспелай моцай наліваючыся,
Сцвярджае жыццёвы запавет.
Свидетельство о публикации №123041703800