Сильва Капутикян Сколько их... пер. на англ

                С. Капутикян
                Сколько их, похожих,
                Что кричат про смелость,
                Требуют отваги – но не для себя…
                Требуют, чтоб вышли против лжи и фальши
                В бой – не на бумаге - но не для себя.
                Сами ж недовольны: можно ли бояться?
                Жертвуйте собою, бейтесь до конца!
                Призывают смелых пасть на поле боя
                От меча иль шпаги – только не себя.
                ***********
                S. Kaputikyan
                How many ‘of them – bold dare-devils –
                Who are all for gallantry – but not from themselves…
                They demand that people should all rise ‘against lies,
                They demand that loudly, but not from themselves.
                They are so angry – don’t be so cowardly,
                Sacrifice your lives, combat to the end!
                They call on all ‘brave ones just to ‘fall in battle,
                They call on all brave ones, never on themselves.
                *********
      
               


Рецензии