Сон про Киев
14.04.2023.
Наснився Київ, де буя весна,
Черемха квітне в запашній молитві,
На Ярославів Вал прохід закритий,
Розритий шлях, й дороги геть нема…
Тому я йду від Золотих Воріт
Наліво, там де оперний театр,
А з вікон квіти щиро зустрічають
Й накивають лагідно: привіт…
Та сумно йти, бо жоден з тих, хто жив
Та працював у центрі, йшов, сміявся,
В далеку путь поквапливо зібрався
І розчинився в світі… Бачу мить,
Коли я йшла по місту, і будь де,
Знайомий хтось мене стрічав словами:
- Оленко, буде кава з пирогами,
Заходь у гості, чи підем в кафе.
І ось тепер я сплю і бачу сни,
В яких мій Київ знову проростає
Й до мене спомин світлий простягає,
Бентежить пам*ять щемом навесні…
Свидетельство о публикации №123041402675