Подих

Відчуваючи подих міста,
Він робив його знов барвистим.

Так було, чисте й загадкове,
Поневолене рідне слово.

Затремтіли землі глибини,
І мастерності слів замало,
Кожен день в піднебесся лине,
І самотність його спіткала.

Серед тіней, імен забутих,
Крізь тривожний, болючий лютий,
Він поніс всі свої страждання
І чужі пусті сподівання.

А вона крізь зелені пасма
Усвідомила знов прекрасне.

Хоч була легка і грайлива,
Але так оминула пастку,
Аби він зберігав свій спокій,
І ім'я своє ніс так гордо,
Щиросердні та одинокі,
Розливались сумні акорди.

( за мотивами живої історії нового Києва)

2018


Рецензии