A sloop of amber slips away. Emily Dickinson

Баркас янтарный отплывает прочь,
По морю поднебесного эфира,
И с миром тонет в фиолетовой смоле,
Экстаза сын, пришла пора.




A sloop of amber slips away
Upon an ether sea,
And wrecks in peace a purple tar,
The son of ecstasy.

Из Сборника The complete poems of Emily Dickinson
Бостон, 1924 год.


Рецензии