Sweet is the swamp with secrets. E. Dickinson

Болото манит своими секретами,
Пока не встретим змею на тропе,
Враз загрустим о доме с ответами,
И отступаем назло красоте.

Таким неистовым галопом,
Известным только малышам,
Змея измена лету поделом,
Загадка лишь, куда ползет, шурша.




Sweet is the swamp with secrets,
Until we meet a snake;
‘T is then we sigh for houses,
And our departure take.

At that enthralling gallop
That only childhood knows.
A snake is summer treason,
And guile is where it goes.


Из Сборника The complete poems of Emily Dickinson
Бостон, 1924 год


Рецензии