The spider as an artist. Emily Dickinson

Паук творит как живописец,
Не нанят, не востребован всегда,
Хотя его талант непревзойденный,
Открыто подтвержден как никогда.

Любой метелкой и хозяйкой Бриджет,
На землях, где Христа молит народ,
Отверженный потомок гения плетенья,
Возьму тебя за лапку в хоровод.



The spider as an artist
Has never been employed
Though his surpassing merit
Is freely certified

By every broom and Bridget
Throughout a Christian land.
Neglected son of genius,
I take thee by the hand.


Из Сборника The complete poems of Emily Dickinson
Бостон, 1824 год.


Photo by Ed van duijn on Unsplash
Go to Ed van duijn's profile


Рецензии