380. Маша

Далеко звідси, у селі у Підмосков'ї
Готує Маша наша виступ на весь світ,
І, поки юна, поки дозволя здоров'я,
Влаштує звірам всім позачерговий зліт.

І запросила на концерт півзоопарку! –
Вовків з автобусом, зайців та білченят,
І, ясна річ, свого ведмедя, що з рибалки
Вернувся щойно, й Маша двері відчиня.

Тієї ж ночі в мікрофон співала Маша,
І так невимушено, що всі підвелись, ...
Летіли в Машу папірці, пляшки, і каша,
Томати, яйця, попільнички, рюмки й рис...

І забруднилась з голови до ніг та Маша –
Не зовсім, знаєте, приємний гонорар.
В чорнилах сукня, але слава таки наша
У неї є, хоч це й не слава, а кошмар!

березень 2023


Рецензии