Сьогодн з ранку хмарно

Сьогодні з ранку хмарно. Тихо-тихо.
Неначе збочень, сіючи незгоди,
Стомивсь, беркИцьнув… та сховалось лихо.
Чи нас борОнить пещення природи?..

Десь притаїлось, бродить недалечко,
Збирає для походу гнів та сили.
Летітимеш чи з вирію, лелече…
Весна народжена до нас чи прийде?

Як вирушиш у подорож до краю,
Обачніше лети між берегами.
Тримайся, де безпечніше, благаю!
Од вОгнища прямуй шляхом подалі…

Чи на даху звиватимеш гніздечко,
Як це було веснянками раніше;
Або… не час рушати до містечка…
Ростити птахеня потрібна тиша.

Сьогодні з ранку хмарно. Тихо-тихо.
Тривають… не скінчилися незгоди.
Стомилось… та готується ще лихо
Нагрянути. Очікує нагоди.

29.03.23  Донецьк

Вірш-близнюк " С утра хмарь облачная..." від 31.03.23

Музыка: Лелека – исп. ЗЛАТА ОГНЄВІЧ

https://vk.com/id741442688?w=wall741442688_803


Рецензии