МыкIуэщI лъыгъуныгъэм иугъащIэ

Пшапэр зэхэмыуауэ,
ДяпэкIэ дызыхуэгъазэ,
Зыр зым х у и т у тлъагъуу,
Гъуджэу нэгум дыкъыищу.

Хьэуэ, хьэуэ! Сыт на-а а жыпIэр?
Дызэуэршэрэгъуу мис, аркъудейщ.
Сыт хуэдиз, Iуэхуу сэ сызыхэтыр:
ЗэбгырыкIа бынным сыракъурт дамэщ.

Хидзами ди щхьэцым тхъугъэ
Дыхъуауэ къысфIэщIкъым фэджэ,
Зэгуэрым дахэу щытахэм
Я фэр мыкIуэду яIуатэ.

Ди щхьэцыр хуэдыжьыныфэми,
Ар псоми къалъыс зы тыгъэщ,
Ди теплъэм щыща къэнэжами
ЖыIуэ уэ, жыIуэ а яIуатэр!

Зэманым и ней къыттехьами
Дэ тIум жытIэн ди мелуанщ!
ФIылъагъуныгъэм дыздыхэнами,
Ар къызыхуэнахэм я гугъу захуэтщIынщ.

ГД-выбор дыщызэхуэзэу, усэбзэм дызэпищIамэ
АтIэ сыт, ди закъуэ мы гъашIэм щызыблэкIар?
ЩIагъыбзэм упэгъунэгъур уифIэщмэ:
Укъэблэжами, ар-псэгъэхуабэущ, уи дэпыжь мафIэр!

Ар ди щхьэм имысэбэпми,
Ди бын я быныжхэр ди хъушэщ.
Ди щхьэ къырикIуари я щхьэпэмэ
Дауэ дыхэнын я фIыщIэ?

И гъусэу, мы ди ныбжьыфIми, -
Ар пэжу! - хъыбаркIэ дэ дыкъулейщ.
Зэрихабзэу щIалэгъуэр блэжами,
Иджыри ифI Iэджэ щонехур ди нэгу.

Дызэрыт лъэхъэнэр фэбжьыбэщ,
Алидат, си ныбжьри "70"-м лъоIэс.
Уэ щIалэ уиIэу - къызэхъуцэцар,
Сыроплъэжмыгъуэри си гъащэм - сыту нэжьэст.
                28.10.2021 гъ.


Рецензии