Розпятая дeва на хрестe
Розтерзану , знедолену у битві
Немов розп’ятого Ісуса на хресті
І зупини всі звірства проти мене.
Знайди мене засипану в снігах,
Розстріляну в блакитно- синім небі,
В очах у донечки та у її думках,
В долонях сина, та у слові «нене».
Знайди мене у батьківськім дворі,
У маминих черешнях і в засмаглім степі,
В журливім зойку пізніх журавлів,
Що високо летять в осіннім небі.
Знайди мене зґвалтовану в житах,
Замучену до смерті «орками» в підвалах,
Підвішену на косах за волю до життя,
Закопану живцем за те, що не здавалась.
Знайди мене в зруйнованих містах,
В руїнах за селом, в старих завалах
Де кров кипіла і стікала по землі
Де немовлят невинних катували
Знайди мене на полотні Землі
Розтерзану , знедолену у битві,
Бо розп’яли мене, мов діву на хресті
За те що я живу, за ім’я Україна.
Свидетельство о публикации №123032903873
Спасибо
Заглядывайте ко мне )
Иванников Данил 09.05.2023 13:26 Заявить о нарушении