Родному городу

Рідному місту
Моя рідна, улюблена матінко-Умань!
Простягаєш ти всім свою сонячну длань...
Під щасливою зіркою - що тут ще думать -
Народилась ясна моя Умань-Human’…

А славетна історія рідного міста -
Ореол потрясінь, перемог і вінків...
Я події нанизую, ніби намисто,
На пам’яті нитку із давніх віків...

Крізь століття і досі доносяться звуки -
Хто на нас нападав і цю землю хотів...
У молитвах до Бога підносяться руки.
В підземеллях ще чується тупіт підків.

Мов давній оберіг, нависла над тобою
Софії загадкової містична тінь,
І коні Щенсного шаленою юрбою
Несамовито мчать у сиву далечінь.

Моя рідна, улюблена матінко-Умань!
Простягаєш ти всім свою сонячну длань..
Під щасливою зіркою - що тут ще думать -
Народилась ясна моя Умань-Human’...


Рецензии