Для чого ми приходим до поета?

Для чого ми приходим до поета?
Для чого і який шукаєм вірш?
Побавитись у критика? В естета?
Зайтися криком? Чи пірнуть у тиш?

А що ми від поета вимагаєм?
Говірку, примітивну до ганьби?
Накрученість замудру, де не знаєш:
Любив поет когось чи не любив?

Поезія – не камінь, а лілея.
Лілея – легкість... Камінь – йде до дна...
Поезія читається душею,
Коли душею пишеться вона...


Рецензии