Са цуьк

Кьакьан синел са цуьк алай,
Темягь хьана ам ат1удай.
Ам юзурдай шагьвар галай,
Кьил агъузиз заз икрамдай.

Цуьк ат1уз заз язух хьана,
Синелайгъуз атир чик1из.
Рик1е са цуьк артух хьана,
К1ани рушан зун кьий рик1из.

Зи цуьк, зи яр гена гуьрчег,
Гьатна чанда, гьелекзава.
Ам к1ан хьана цуьк хьиз керчек.
Зи ашкъидиз герекзава.

Гъил къачуда дуьньядилай,
Гьайиф къведач са зерени.
Рази я зун кьисметдилай,
Цуьк-руш туна зи гелени.

Са цуьк синел,садни рик1е,
Ашкъи, гьевес гьуьндуьрдава.
Зун гьатнава бахтлу рекье,
Зи цуьк-ярни дуьгуьрдава.

   04.03 2023.


Рецензии