Бегчы
Мне повезло унести на память
запах любви на своих губах.
Что же ты мог мне ещё оставить,
молча прощаясь со мной в дверях…
Словы на вуснах маіх застынуць:
Водар кахання твайго з маной.
Больш ты нічога не мог пакінуць,
моўчкі развітваючыся са мной.
Город устал. В амбразурах окон
гаснут огни, догорев до тла.
Сотни людей, а мне одиноко…
Ещё один день прошёл без тебя.
Горад стаміўся. У вачніцах вокнаў
гаснуць агні – вось апошні збег.
Сотні людзей, а мне зноў самотна...
Яшчэ адзін дзень прайшоў без цябе.
Бежать, не открывая глаз,
Не разбирая фраз, медленно умирая. Знаю…
Бежать, имя твоё шептать;
Видеть тебя и знать, что рядом с тобой другая.
Бягу, вочы заплюшчыла,
Сэрца замучыла, ледзьве не памiраю. Ледзьве…
Бягу, зноўку сабе ілгу,
Быццам не ведаю, што іншая побач недзе…
Каждое слово хранится в памяти –
может, случайность, а может, знак.
Пальцы выводят имя на скатерти
и недосказанность прячут в кулак…
Кожнае слова захоўваю ў памяці –
не выпадкова, напэўна – знак.
Пальцы зноў пачынаюць танец:
Імя тваё пішуць, хаваюць у кулак…
Боль не проходит. Ломаю спички.
Скорость падает до нуля.
Сотни людей, а мне безразлично…
Ещё один день прошёл без тебя.
Боль успамінаў іскрыць запалкава,
Хуткасць думак гразне ў журбе.
Сотні людзей, а мне абыякава…
Яшчэ адзін дзень прайшоў без цябе.
01.03.2023
Для Анны
Свидетельство о публикации №123030107573