Сало е? Всех суседзь обнысэмо!

Хлиба нету? Возьмы у мынэ

Я в7у ужэ гондычкы внемлю!
Шо шэ бо ожыдать од жыдив.
От зайихав тут во до брательника,
А вин прамо ж мынэ й накормыф.

Кажэ, ну, и чого жэ достиг ты!
Шося пышыш такэ – ны поймы.
С прокурором якымся ромнее:
Той, мол, да, пышэ шыбко, аж згынь.

А тыпэр, шо, прощон воскрысеньне?!
Шо такэ!? Шо шэ выдумав ты?
И моя та жэ бымша, с Ташкента,
На чым свит всих прыкрасно гыдыть:

И дочка во твоя, ек и сам звер!
На компьютер ны тэ всё мостыть. –
А сама ты нывжэ й ны з Бычэчкый? –
Я?! Ха, Дева свята, а ны шмиль!

Знаим-видаим всэ вжэ на сфете!
И бызгришны, ек маты твырдыть.
Ибо шо ля мни детки – канфеткы
Одномаш но падносиць далжны.

Не убойся – ни ветра, ни жебкы,
Шо усэ б захватыла соби.
И но содкы хлибны, ек спасеньне
Коло брата того ж и змовчы.

Людцы знають но тэ, шо в кышэньцы:
Я во, виш, нежно стрэцю госцей.
А ты нащо ля мни тут цюкэркы.
Ибо всё ведь у Брылыка е.

Дэ народны вам звычаи в негр!

...Ну, то натэ - мое чы чужэе?
Всэ од Бога. Хай ж мир но в избе! 


Рецензии