De-as putea

             21.02.2023 год.
              К И Ш И Н Ё В
                (Mold)
Аm plecat de copil pe un drum fara seama,
De-as putea sa-l intorc,la-si intoarce inapoi.

Sa nu-mi fie de nimic,de nimenea teama,
Sa-l parcurg iar dinnou, prin arsita,vanturi si ploi.

Sa mai stau pe'nserat la fereastra deschisa,
A casutei de lut cu piereti varuiti,

La lumina lampii de gaz aprinsa...
Citind povestea lui Exiuperi,"Micul Print".

Sa admir cu nesat bolta noptii instelata,
Numarand steleie mii pana in zori,

Alergand desculti prin iarba inrourata...
Pana la pragul casei,chemat de-al mamei dor.

As da viata mea pentru o clipa,din copilaria indepartata,
M-a lasat si a plecat grabita,si nu se mai intoarce niciodata.


Рецензии