Евгений Евтушенко Нигилист на украинском правленый

Носив штанці стильяжі,
читав все Хемінгуя.
"Смаки, брате, не наші”,
- вселяв батько, сумуя.

Сперечавсь горласто,
лайок не лякався.
Скидував Герасимова,
стверджував Пікассо.

Засмучував родичів він
чесних виробничників,
сперечаючись з ними,
смаками такими.

Все повчали родичі:
"За модой не женись."
Засмучали родичі:
"Наш-то - нігіліст,

Любить все салонне,
Стильно одягається.
А як він про Сафронова
Невтішно відгукується!”

На північ із біофаківцями
поїхав він на літо.
У хлопця біографія
Безглуздово фініта:

Могила все існує там,
на ній стоїть валун.
Товариша рятуючи,
"нігіліст" загинув.

Щоденник я прочитав,
там світлий кожен лист.
Я не збагнув,чому те
прозвання «нігіліст».

Небезпечно міркував він,
Загинув як в казці .
Він не любив Герасимова,
Він любив Пікассо.


Рецензии