clouds

over houses, homes and dwellings
light blue clouds slowly fly
and it's them that are gonna stay with us
for the ages, eternal in time

only mist, only white in blue cover
over towering slabs of concrete
we'll be gone neither never or nowhere
we are meek yet more hard than granite

and you know it all
for all times, for all times
over highest of floors--
cloud nines, cloud nines

let our shells dissipate into dust
earthly life's geometry
look around, let your lips kiss on my lips
give me your hand, stay here with me

and when time comes to part with each other
you shall carry away on your wings
only mist, only white in blue cover
cloud white, heaven blue, silver mist





original--Екатерина Яшникова — Облака(стихи--Борис Рыжий)

Над домами, домами, домами
Голубые плывут облака —
Вот они и останутся с нами
На века, на века, на века.

Только пар, только белое в синем
Над громадами каменных плит…
Никогда, никуда мы не сгинем,
Мы прочней и нежней, чем гранит.

Всё вы знаете сами
На века, на века.
Над домами, домами
Облака, облака.

Пусть разрушатся наши скорлупы,
Геометрия жизни земной, —
Оглянись, поцелуй меня в губы,
Дай мне руку, останься со мной.

А когда мы друг друга покинем,
Ты на крыльях своих унеси
Только пар, только белое в синем,
Голубое и белое в си…

Всё вы знаете сами
На века, на века.
Над домами, домами
Облака, облака


Рецензии