To lose one s faith surpasses. Emily Dickinson

Потеря веры превзойдет,
Потерю всех земель,
Ведь земли собственник вернет,
Без веры в сердце – мель.

Подаренная с жизнью,
Он как жизнь – одна,
Её опору только тронь,
Убогость - суждена. 



To lose one’s faith surpasses
The loss of an estate,
Because estates can be
Replenished, - faith cannot.

Inherited with life,
Belief but once can be;
Annihilate a single clause,
And Being’s beggary.

Из Сборника The complete poems of Emily Dickinson
Бостон, 1924 год.


Рецензии