Чужi душi

Чужі душі - від музеїв до юрт -
Від ноктюрнів до міннезангів -

Чомусь мені тільки змогу дають
Тамувати до ритмів спрагу.

І танцюють, ніби кремезність зір
Під новітніми небесами,
І тремтять, як свободи нахабний вир,
Крізь ілюзії, крізь інграми.

Чужі душі - крізь темряву, крізь колапс
І симфоній живі нектари -
Розкривають нові ікебани мас,
Занотовують всі літаври.

Чужих душ, наче літа,
Рясні плоди,
Що зростають крізь грім та тишу,
Повертаються вглиб, у меандр води,
До менад - бо вони - чистіші.


Рецензии