Ракетний лютий

 Ракетний дощ. Ракетна біль. Ракетна спека.
 Волає голос весь стривожений, рясний.
 На Харків знову суне вечір, небезпека.
 У ванній тихо кіт ховається живий.

 Ракетний день. Ракетний лютий. Небо сіре.
 Там чутно вибухи і чутно крик душі.
 Стоїть метро, стоять автобуси, як тіні.
 Неясним світлом замальовані шляхи.

 Ракетна ніч. Ракетний вітер. Сонце плаче.
 В домівках вікна відчувають дотик слів.
 Нема тепер дитячих посмішок і танців.
 Приліт, тривога, а за нею чорний дим.

 Зима ракетна. Майже рік, як йде це лихо.
 І кожен день молитва в серці назавжди.
 Буває в Харкові моєму спокій, тиша,
 А потім знову... потім знову темні сни...

 11. 02. 2023.


Рецензии