Незламнiсть

За межею крихкості
Починається незламність. Це - як
Говорити мовою, викинувши акцент,
Як гуляти наодинці
На останній цент,
Як перетворити на цирк
Звичайний кол-центр.

Як жити сьогоденням,
Бо завтра не бачиш -
Лише всі його "після",
Як ловити небо за сонячне вістря,
Діставати з шухляди
Чернетки, айстри та іскри.

І ходити крізь довгі анфілади
Минулого, з яких
Вилізають чугайстри.

І ходити цими анфіладами, бо
У цих рядках
Закодована дивна любов,
Що стікає з усіх електронних підписів,
Втискається до зіниць.

Згадай ті зими, коли ми
Разом годували наших
Котів та синиць.


Рецензии