Недолюдина
Господи, які зустрічаються кретини! Розум плаче!
Найдивовижніше, що вони теж вважають, ніби мислять. Вони переконані, що мають відношення до культури, письменництва чи науки. Словосполучення "прогресивне людство" - воно без зазріння совісті думає, що йдеться про них. У мавпячому розпліднику вони поблажливо дивляться на мавп, хоча в середньої мавпи почуттів і думок вистачило б на десятьох подібних типів.
Розум у них твердий і гладенький, що зісковзує, як більярдна куля. Мозку зовні не видно. Тому визначити будь-якого кретину можна лише за непрямими ознаками. По очах чи ходою. Очі в них миготливі, очі не для свердління і відразу видно - їх душа завмерла, як на долоні. Ходять дуже старанно, з гордістю. Їм приємно ходити двома ногами. Так вони гадають. А найголовніше – вони все знають! Немає питання, з якого вони не мали б власної думки. Щоб говорити з такою людиною, треба висікати на мармуровій плиті таблицю множення. Важко та марно»
– «РЕМІНІСЦЕНЦІЇ» (уривки), 2000 р.
Свидетельство о публикации №123020703999