Cinele abandonat

Statea un cine afara-n ger
De bube plin si de noroi,
Iar ochii cu durere-i cer
Un ajutor privind spre noi.

Treceam pe-alaturi. M-am oprit.
Sclipi nadejdea in ochii lui,
Doar ca din loc nu s-a clintit,
Caci nu credea el nimanui.

Demult, demult nu mai mincase,
A fost tradat chiar de stapini!
Afara in ger il aruncase
Doar pentru ca era batrin.

M-am aplecat incet spre el -
- Nu ce, batrine, mergi cu mine?
Nu-ti garantez eu un castel,
Dar vei minca un colt de pine.

Mai am acasa trei cotei
De nu stiu unde adunati,
Mai maricei, mai mititei,
Dar sper, ca o sa va-mpacati.

Pasea alaturea cu mine
Si inca nu-i venea a crede,
Ca totul s-a sfirsi cu bine,
N-am sa-l arunc, nu se va pierde.

Iar oamenii cind ma vedeau,
Dadeau din cap in urma  mea,
La timple degetu-nvirteau
Si se-ntrebau - Ce e cu ea?!

Dar cinele mergea cu mine
Si prinse-ncet a da din coada,
Acel, ce nu credea pe nimeni,
A inceput din nou sa creada...


          04 februarie 2023

 


Рецензии
Браво! Больше не могу сказать, чтобы голос не дрожал.

Анатолий Урсу   23.06.2023 19:48     Заявить о нарушении
Спасибо, друг мой!!!
С теплом, я.

Галина Чиореску   29.06.2023 16:32   Заявить о нарушении