Журба

Лютує вітер в сірих пасмах
Заскреженілого безшумного дощу,
І на сопілці грає Марсій
Співочу пісню свою сумну.

Покрила крига очерети,
Низка птахів летить у далечінь
На білих крилах мандрувати
Вони так мріяли лишень.

Вогка сутула непогода
Сідає на коня, неначе буровій.
Її найбільша насолода,
Розвіяти вітра у поштовій.

О, де ж ти, справедливе сонце,
Чому зітхає так верба,
Чом на землі моїй, чужинце,
Людська, без імені журба?


Рецензии