***
тебе засліпили,
Та скували кайданами руки твої!
Ріжуть гострим ножем
твоє серце і крила…
Скрізь Америки задум
та чорні сліди.
Тисячі твоїх діток
лягли у могили,
А мільйони розкидані на чужині,
Тисячі серед них,
наче лунь посивіли,
Тільки пам’яті іскри
вирують в крові.
Це Америка нині
в боргах потопає,
І у прірву боргів за собою веде,
А пісні про свободу
знущанням лунають,
Бо давно в ланцюгах
те, що вічно святе.
То ж, нехай твої сльози
просохнуть від сили,
Та оливкову гілку вперед простягни.
Бережи себе, люба,
бо справді красива!
Гідні справжнього щастя
нащадки твої!
Київ
Свидетельство о публикации №123012306191