Цыган

Ехаў некалі цыган.
На кані ківаўся стан.
Рыпы колаў над зямлёй.
Вупраж. Лейцы аглаблёй.

З будак радасныя дзеці
Гаманілі аб Сусвеце.
Спасцігалі землі, край.
Кроплі ткалі вадаграй!..

А вышэй што за ваду?
За траву, праз л е б я д у?..
Рыпы колаў над зямлёй.
Вупраж. Лейцы аглаблёй.


Рецензии