ЗI М А

Зiма бяжыць, як быццам не патрапiць
абрус цудовы на  палi пакласцi.
Яна  прыйшла, прыгожая, i вабiць.
Сняжынкавае  гэта  дзiва - шчасце.

Няужо магу да чарау дакрануцца?
Махае нехта хораша хусцiнкай.
Патрэбна на хвiлiну азiрнуцца -
навокал , глянь, вiдовiшча карцiнкай .

Раку скавау Мароз   падлогай - шклянкай,
лагодна  гладзяць  зорачак напевы.
Вярба, як трэба, пэунай партызанкай,
у белых футрах, як дзяучынкi, дрэвы.

Паветра п ' ю, то водар смачны з кружак,
з дзяцiнства гэты смак па мне —вядомы.
А як прыемна ад прывабных птушак,
што на галiнках быццам нерухомы.


Рецензии