На березi Днiпра...

На  березі  Дніпра  у  човні,
Шукаючи  сріблястого  відтінку --
Жили  тринадцять  хлопців  і  дівчат.
У  шостій  ранку  починали  працю.
І  з  пензлями  як  Дон Кіхота  діти,
Кидались  в  сутичку  з  туманом  і  дощем.
Замріяні,  тринадцять,  різнофарбних –
В  столиці  непомітно  існували.
В  той  час,  коли  бульдозери  копали
Новий  мурашник  вдень  і  уночі.
На  хвилях  півсвідомості  два  тижня, 
Залишилась  замріяність  колишня.


Рецензии