Не знаю, кто надиктовал

   Н.Бидненко
Не знаю, хто мені надиктував
Оці рядки про весну білопінну,
Про теплий вітер і смарагди трав,
Коли по річці плавають крижини.
Не знаю, хто мені наворожив,
Щоб у саду цвіли троянди білі…
Про аромати яблук, груш і слив,
Коли у вікна б’ються заметілі.
Не знаю… Мабуть, Вища сила є.
Вона мене боронить і тримає,
Щоб у добрі текло життя моє,
А всі жалі снігами замітає.
***
Не знаю, кто надиктовал
Мне о весне вои былины,
Про тёплый ветер зелень трав,
Когда плывут по речке льдины.
Не знаю, кто мне говорил,
Что палисадник в розах белых...
Про ароматы яблонь, слив,
Когда в окна стучат метели.
Не знаю... Видно сила есть,
Что бережёт и защищает,
Чтоб сохранить добро и честь
А все невзгоды заметает.


Рецензии