Лявониха
Авохці мне!
Усе мае вантробачкі гараць,
я не магу ні сеяць,ні араць,
усё маё нутро баліць;
ды каб мне нехта чарачку наліў,
пайшоў бы я лявоніху скакаць.
Ой,лявоніха імклівая,
ты кадрыль мая,бурхлівая!
Перад лявоніхай не можна выстаяць,
яна нябожчыка з труны можа падняць;
для беларусаў гэты танец знакавы,
як і мазурка для палякаў.
Свидетельство о публикации №122121505158