Предновогоднее... на украинском

         Новорічне


У підвалі світла знов нема,
Знову жах заплющує їм очі.
Що поробиш, за вікном війна,
Гинуть свята в ній, тривожні ночі.

Як же легко людиям руйнувать!
У підвалі тихо плаче мати.
Чоловіка їй не цілувать,
Всі чоловіки тепер - солдати.

Як же виростати буде син?
Як його навчити шанувати
І любити кращу із країн?
І ні з ким, НІ З КИМ НЕ ВОЮВАТИ.

Бо безцінним є людське жіття,
Як безцінні правда, віра, воля,
Як бесцінний шлях у майбуття,
Де сміються люди на роздоллі.

Вже не тиха українська ніч,
Лиш зірки, як завжди, шлють надію,
А в підвалі ледве чути річ -
Для дітей готують там подію.

Щоби свято їм не зіпсувать
В новорічну ніч ні на хвілинку,
Як прийдеться у підвал тікать -
Прикрашають мами там ялинку.

І нехай за вікнамі війна,
Кожен день повітряна тривога,-
Краще свята Новорічного нема,
Тільки б МИР приніс рік до порогу.

                13.12.2022


Рецензии
С наступающим. Здоровья и денег мешок. А я писал еще в 11-ом году.
http://stihi.ru/2011/12/31/5890

Владимир Лагунов   27.12.2022 22:02     Заявить о нарушении
И Вас с наступающими. А что касается стихотворения - Бой Судья каждому. Ну и Гаага.:)

Светланка Шишкина   28.12.2022 08:07   Заявить о нарушении
Опечатались, Светланка. Не бой, а бог судья каждому.

Владимир Лагунов   28.12.2022 15:34   Заявить о нарушении
Очепятка.:)))

Светланка Шишкина   28.12.2022 21:59   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.