***

***

Кёп адамгъа тюбей келеме жерде, 
Хар бири да кеслерича сагъышлы. 
Жюрегими ачханма да мен бирде, 
Ийнаннгандан алагъа, ашыгъышлы... 

Барды жашау анда, узакъ кёкледе, 
Анда да болурму былай къайгъылы? 
Мында жердеча, таулада, тюзледе, 
Хар неда болурму анда тынгылы?!

Аллах сюйгенча бир болалмадым мен, 
Бир гюняхым экинчисин хорлайды. 
Кимди таза – мёлек кибик, айтчы, сен?
Кёлюмдеги акъылымы хорлайды... 

Сагъышларым болгъандыла ауурла, 
Тынчайтмайды энди бир зат да мени. 
Жюрек жарсыууму кимле жууарла?
Алай болур ышаныуну кетгени.

Мени жанлы тюйюл кёкдеги жауун, 
Асыулукъ да жокъду энди жюрекге. 
Насыплы болсун ол андагъы жауум,
Менден узакъда... насыплы ёмюрге... 


Рецензии