Gabriele D Annunzio - Il vento scrive it-ua

Poesia: Gabriele D’Annunzio – Il vento scrive


Su la docile sabbia il vento scrive

con le penne dell’ala; e in sua favella

parlano i segni per le bianche rive.

Ma, quando il sol declina, d’ogni nota

ombra lene si crea, d’ogni ondicella,

quasi di ciglia su soave gota.

E par che nell’immenso arido viso

della pioggia s’immilli il tuo sorriso.


Вітер пише

На ніжному піску знов пише вітер
Перами з крил птахів; і в його мові
Говорять знаки замість білих берегів.

Але, коли вже сонце знов заходить,
Є світло чи не в кожному відлунні, знак кожен відкидає тінь,
Як відкидають тіні вії на ніжному обличчі.

І так мені здається, що обличчя
Твоє сухе рясний дощ має вмити,
Аби занурилась у чисті краплі
Посмішка твоя.


Рецензии