Ты не видел настоящего севера

Ти не бачив справжньої півночі,
Льодом вкритих горних річок.
Там де сходить Сонце опівночі,
Ловить зірки на Місяць-гачок.

Ти не чув хуртовинної пісні,
Дзвону неба в північному сяйві.
І сніжинок кроки легковісні
У клубистому білому мареві.

Як ти жив, коли грівся в кав'ярні
І під носа намотував шарф?
Ким ти був, як здавалися гарні
Ті зірки, що з паперу складав?

Тож тримайся на рівних ногах -
Зіштовхнуться фундаменти мрій.
Полиши все важливе в снігах.
Руки ближні руками зігрій.


Рецензии