Встретились зима и осень

ЗУСТРІЛИСЯ ЗИМА ТА ОСІНЬ.

Я вже пішла,- сказала Осінь,
-Давно пора,- промовила Зима…
Захмарилася неба світла просинь
Запорошила снігом всі дома
На крони всіх дерев оділа шапки,
Ковдрою білою і землю покривала,
Пухнастими ялинки стали лапки
Та візерунки на віконцях малювала,
Всміхнулася тихенько Осінь
Не рано ти в свої права вступила?
Захмарила всю неба просинь….
Та білий сніг весь Осінь розтопила.
Зимі сказала хитро Руда осінь,   
-Ти на гостину також завітала…
Мороз тріщав в осінні темні ночи,
Та всі ліси навкруг ти сріблом вкрила.
Змішалися в танку і Осінь і Зима,
То дощик падає то сніг кружляє
Струмочок задзюрчав - Ура!!! ура!!!
А вечерком і вже льодком укрився.


Автор Широков А. А. 05, 12, 2022 г Киев Украина


Рецензии