Переспиваю вирш свий про життя
Переспіваю вірш свій про життя
Війною клятою знеструмленого міста.
Повимітаю із думок сміття
Про розбрат мов... даруйте, ненавмисно
Пишу я іншою – як пишеться, пишу,
І не питаю у душі про різномовність,
Бо жодних сумнівів не маю, не ношу:
Сьогодні українська головує, безумовно.
Однак ні, не дозволю будь-яким гравцям
Прибрати мову іншу з поля бою,
Всі мови світу з нами – в свято нам,
Вони є сила, не отрута, не недоля.
Дивлюсь з вікна – там темрява ночі,
Знеструмив ворог місто, щоб замкнути
Нас в коло злоби, зненависті гри,
Ні, не дамося. Доля – наша. Бути
Нам разом всім – чутливим, не глухим.
Тож слава Мові Серця – не злукавить!
Ні, не затьмарити те світло, що в душі
Всі мови світу нам несуть і зберігають –
ЛЮБОВ як світоч, протимовою брехні.
Нам, людству – во спасіння. Вірю. Знаю.
Київ 04.12.2022
Свидетельство о публикации №122120403995
Спасибо за неравнодушие.
Мара Флоринская 01.10.2023 12:33 Заявить о нарушении