Грудень

 Привіт, мій грудень. Дуже хочеться додому.
 Мій рідний Харків мені сильно так болить.
 В моєму місті спить повітряна тривога,
 А потім знову прокидається, гримить.

 Привіт, мій грудень. Новий Рік вже через місяць.
 Мені здається, що той лютий ще в мені.
 Сумська і Пушкінська у снах ранкових сниться,
 А в Україні від свічок й гірлянд вогні.

 Привіт, мій грудень. Вже зима прийшла нечутно.
 Мороз і сніг відчутно стукають в вікно,
 А на душі моїй так лячно й дуже сумно.
 Ці дев'ять місяців - не хоррор, не кіно.

 Привіт, мій грудень. Промайне цей місяць швидко.
 І перше січня зайде в кожний двір і дім.
 Лиш одного я хочу: всім здоров'я, миру.
 Щоб більш ніколи не ставалось злих подій.

 01. 12. 2022.


Рецензии