Память о лоне. Красимир Георгиев

      ПАМЯТЬ О ЛОНЕ
        (вариация)

Загнав судьбу (суть бурь!) в колодки, глашатай, не издашь ни стона?
Зажатый в лодке лона - плыву, во сне и наяву, в безбрежье океана
В тиши под пристальном надзором урагана.
Быть или не быть?
Мне вечность плыть до суши.
Доплыл.
Всё остальное - миг досужий...

=======================
Красимир Георгиев
СПОМЕН ЗА УТРОБАТА

Свит в лодката, плувам сред океана между дъното и небето.
Тихо е, намирам се в окото на бурята.
Преди да достигна до острова, ще измине цяла вечност.
Всичко останало ще бъде мимолетно.
=========================
Словарь: спомен – воспоминание; утробата – утроба; свит – скрученный; лодката – лодка; плувам – плывать, я плываю; сред – среди; океана – океан; дъното – дно; небето – небо; тихо – тихо; намирам се – нахожусь; окото – глаз; бурята – гроза; преди – прежде, раньше; достигна – достигнуть, дойти; острова – остров; ще измине – пройдет; цяла – целая; вечност – вечность; всичко – все; останало – остальное; ще бъде – будет; мимолетно – мимолетно.


Рецензии
Всего Вам доброго и светлого, друже Николай!
К.

Красимир Георгиев   29.11.2022 11:53     Заявить о нарушении
Спасибо!
И Вам держаться! С улыбкой.

Колюня 2   29.11.2022 12:09   Заявить о нарушении