Сажидин Саидгасанов. Говорят - рукописи не горят..

Говорят - рукописи не горят...

Пусть говорят иные неустанно
О том, что рукописи не горят.
И бороды, мол, не седеют - странно,
Не верю им  я,  не бывает так.
 
О сколь библиотек сгорело в мире!
Есть в хрониках свидетельство о том.
Какой был нанесён непоправимый
Вред человечеству безжалостным огнём!

Нам надобно б  в сердцах беречь творенья,
Чтоб строки мудрых в жизнь нести с собой,
Отчаянно скорбеть и откровенно
По умершим лишь, чтоб услышал Бог!

Творенья не утеряны Эмина,
Часть уберёг народ в своих устах,
Как семена на плодородной ниве,
Они взошли и проросли в сердцах.

Эй, Сажидин, по скольким, будешь слёзы
Ты лить, зарю гася в своих очах?
Боясь огня, не написать шедеврА,
Шедевры остаются на устах!

          *****

ЧАРАР КУДАЧ, - ЛУГЬУДА

Бязибуру, тестикьи ийиз, лугьуда:
Жавагьирар кхьей чарар кудай туш.
Гуя, чIарар рехи жедач чуруда,
И гафариз кIусни за яб гудай туш.

Гьикьван ктабханаяр цIу канатIа,
Чир жеда квез, вил вегьейла тарихдиз.
ТуьхкIуьр тежер, гьикьван зиян ганатIа.
Туьхуьрдай са стIалдин цихъ къарихдиз.

 Жавагьирар хвена кIанда рикIера,
Рекьидайла, жувахъ галаз кун патал.
ЧIар чухвана кIанда, анжах йикьера,
Сад Аллагьди, ви шелдиз яб гун патал.

Жавагьирар кана Етим Эминан,
Са тIимилбур хвена халкьдин рикIера.
Кайи кьадар лугьуз жедач тахминан,
Са гзафбур цана халкьдин никIера.

Эй Сажидин, шумудахъ вун ишеда?
Экуьнин цIай туьхуьр ийиз вилерин.
Жавагьирар кхьич, цIухъай кичIеда,
РикIера экв куькIуьрзавай эллерин!

Сажидин Саидгасанов


Рецензии