Анамальна цёплыя зма-вясна
Да радзімы нястрымны магніт іх навёў.
Прачынаюцца сокі ў дрэў і раслін,
але рэкі не выйшлі із берагоў.
Сёлет' іх абмінуў крыгалом
ды пазбавіў вясновай бадзёрасці.
Маласнежны пакроў у разлогах кругом
не прывёў да цурчання вады ручаёвістай.
І зіма,не прыйшоўшы як трэба,
ў дробны дождж,неўзамет - сарамліва знікла,
не закрыўшы завеямі неба,
із вясной не ўступіўшы ў бітву.
Гэткі выбрык надвор'я нягодны
ёсць наступствам мсцівай барацьбы
із няспыннай супраць прыроды
разбуральнай людской калацьбы.
Усё ж чакаем,што сонца заззяе ў падоўжаны дзень,
і вясновы напеў-карагод загучыць,
і запросіць высокая сінь-бірузень
у вандроўніцтва з воблакам поруч паплыць.
Свидетельство о публикации №122111508395