Бiда не в мовi

Біда не в мові, в чім її вина?
Біда від серця і людського міркування,
Ми лиш в Ісусі маєм оправдання,
Він на Хресті сплатив за нас сповна!

Колись була одна у всіх нас мова*,
Та людська гордість призвела до того,
Що стали попирати ми Святого...
А Бог - Життя, Він для усіх Основа!

Пишаюсь тим, що знаю не одну -
Дві мови поруч у моєму віршуванні,
Хотіла би зрости я в мовнім знанні,
Та пам'ять я не маю вже швидку!

Не звинувачуйте російську мову, ні, не треба,
Дається Господом вона для спілкування,
Для зрозумілості потрібні мовні знання,
"Потрібно в мирі жити!" - голос з Неба.
                15.11.2022.

*"; І була вся земля одна мова та слова одні.
; І сталось, як рушали зо Сходу вони, то в 
Шинеарському краї рівнину знайшли, і оселилися там.
; І сказали вони один одному: Ану, наробімо цегли,
і добре її випалімо! І сталася цегла для них замість
каменя, а смола земляна була їм за вапно. ; І сказали
вони: Тож місто збудуймо собі, та башту, а вершина її
аж до неба. І вчинімо для себе ймення, щоб ми не
розпорошилися по поверхні всієї землі. ; І зійшов Господь,
щоб побачити місто та башту, що людські сини будували її.
; І промовив Господь: Один це народ, і мова одна для всіх
них, а це ось початок їх праці. Не буде тепер нічого для
них неможливого, що вони замишляли чинити. ; Тож зійдімо,
і змішаймо там їхні мови, щоб не розуміли вони мови один
одного. ; І розпорошив їх звідти Господь по поверхні всієї
землі, і вони перестали будувати те місто. ; І тому то
названо ймення йому: Вавилон, бо там помішав Господь
мову всієї землі. І розпорошив їх звідти Господь по поверхні
всієї землі" -
                Біблія, Буття 11:1-9.
© Библия Онлайн, 2003-2022.


Рецензии